Inspirerande studiestart i Skellefteå

Publicerad: 22 augusti 2018

Det blev en lyckad studiestart vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå där 137 förväntansfulla studenter (av 186 antagna) registrerade sig under den första dagen. Studenterna fick göra en rundvandring på campus och ta del av presentationer i Forumsalen.

Rektors rådgivare Robert Brännström agerade moderator under studiestarten där prorektor Pär Weihed höll ett mycket inspirerande föredrag. Han berättade bland annat om sitt första jobb i Boliden, åt Boliden. Skellefteå kommuns Ingrid Thylin informerade om innehållet i välkomstpåsen, om bostadsgarantin, samt om den positiva utveckling som sker i Skellefteå. Andra som informerade var Campusbiblioteket, studentföreningen samt studievägledningen.