Majorov tog Sveriges första medalj

Publicerad: 6 februari 2017

Konståkaren Alexander Majorov, student på fysioterapiprogrammet på Luleå tekniska universitet, tog i helgen brons i Universiaden - studentidrottens motsvarighet till olympiska spel - som avgjordes i Almaty, Kazakstan.

Efter kortprogrammet slutade Alexander Majorov på en sjätteplats med en totalpoäng på 81.01 vilket var hans bästa för säsongen.

- Det var kul att åka med sån bra publik. Hade lite småmissar men annars ett bra åk idag, imorgon är det friprogram och det är då det gäller, sade Alexander Majorov efter korta programmet.

Det visade sig vara en bra start - i fria programmet slog han nytt personbästa på 246.56 poäng och slutade på en tredjeplats, Sveriges första medalj i Vinteruniversiaden 2017.

- Det var ett kanonåk! Det var en härlig känsla att sätta allt nästintill klockrent. Jag är jätteglad och det var kul att ha så bra stöd från publiken och av alla i det svenska teamet, sade en mycket nöjd och glad Alexander Majorov.

Universiaden pågår mellan den 29 januari och 8 februari, och är en av världens största multiidrottsliga tävlingar som har arrangerats vartannat år sedan 1959. Tävlingarna håller hög internationell klass och fungerar ofta som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap. Gemensamt för deltagarna i Universiaden är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. I årets Vinteruniversiad deltar cirka 2 500 deltagare från över 55 länder. Från Sverige deltar en trupp på 52 deltagare, där flera har internationell erfarenhet sedan tidigare från såväl OS, VM och EM som Universiaden.