studentrekryteringen
Från vänster Henry Hammarstedt, studerar civilingenjörsprogrammet i rymdteknik, studenrekryteringens Madelene Sharma och Linnéa Malmström, Pervy Dembi, student på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, och Anoma Wallinder, läser ekonomie kandidat-programmet. Foto: Sofia Stridsman Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Universitetet på Sverigeturné

Publicerad: 21 november 2017

Luleå tekniska universitet åker på Sverigeturné för att träffa blivande studenter. Under november och december kommer medarbetare och studentambassadörer finnas på plats på Sveriges tre största utbildningsmässor i Göteborg, Stockholm och Malmö.

– Vi rekryterar ungefär hälften av våra studenter från orter söder om Dalälven. Det är viktigt att vi är på plats där våra blivande studenter finns och kan informera och svara på frågor om våra 130 utbildningar. Vi väljer att åka på de största mässorna för gymnasieelever, med ungefär 30 000 besökare vardera, säger Anna Degerman, chef för Luleå tekniska universitets studentrekrytering.

Mässorna som Luleå tekniska universitet finns med på är:
Kunskap och framtid i Göteborg, 23-25 november. Luleå tekniska universitet finns i monter B03:28.
Saco Studentmässa, Stockholm, 29 november-1 december, monter C07:21.
Saco Studentmässa, Malmö, 6 december, monter B06.

Medarbetare från Luleå tekniska universitets studentrekrytering kommer finnas på plats på mässorna, liksom lärare och nuvarande studenter.

– Våra studenter är de som bäst kan berätta om hur det är att läsa vid Luleå tekniska universitet. På varje mässa kommer våra studenter föreläsa på scen och berätta om universitetet, vad de läser och vad de tycker om livet som student. Genom att åka ut i landet knyter vi många kontakter med nya blivande studenter, säger Anna Degerman.

Anna Degerman

Anna Degerman, Enhetschef