Birgitta Bergvall– Kåreborn
Birgitta Bergvall–Kåreborn Birgitta Bergvall–Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet Foto: Tomas Bergman Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Universitetsstyrelsen föreslår Birgitta Bergvall-Kåreborn som ny rektor

Publicerad: 13 oktober 2017

Universitetsstyrelsen har vid sitt sammanträde den 12 oktober beslutat att föreslå för regeringen att professor Birgitta Bergvall-Kåreborn blir ny rektor för Luleå tekniska universitet.

Det är regeringen som fattar det formella beslutet om vem som blir ny rektor för Luleå tekniska universitet. Enligt universitetsstyrelsens beslut föreslår de för regeringen att Birgitta Bergvall-Kåreborn utses till ny rektor för Luleå tekniska universitet för perioden 2018-01-01–2023-12-31.

"Har bred erfarenhet"

Birgitta Bergvall-Kåreborn, född 1968, disputerade vid Luleå tekniska universitet 2002. Hon är professor i informatik och sedan 2011 universitetets prorektor.

– Birgitta har bred erfarenhet från universitetet och från samverkan med andra lärosäten, nationellt och internationellt. Hon har också framgångsrikt samarbetat med andra aktörer, både privata och offentliga. Hon har ett stort engagemang och ett starkt driv, säger Eva Nordmark, ordförande för universitetsstyrelsen och dess rekryteringsgrupp.