Årets samhällsutvecklare 2018

Publicerad: 27 mars 2018

Rebecca Stridsman Möller, student på civilingenjörsprogrammet väg- och vattenbyggnad vid Luleå tekniska universitet, har vunnit priset som årets samhällsutvecklare 2018. Priset delas ut av Skanska och Sweco.

Rebecca, som vill arbeta för ett mer hållbart samhälle, vann en elcykel samt några lunchmöten med tänkbara framtida arbetsgivare.

– Vi har arbetat med ett koncept för en tryggare tunnelbana där alla ska känna sig välkomna och trygga oavsett sexuell läggning eller religion, säger Rebecca Stridsman Möller.

Juryns motivering

Vinnaren av Årets samhällsutvecklare 2018 vill utforma städer där alla kan känna sig trygga. Med stor beslutsamhet och kraftfullhet driver hen på hållbarhetsarbetet för att visionen om den könsneutrala staden ska bli verklighet.

Prisceremonin hölls på Universum Awards i Stockholm.