Bra stämning på exjobbsdagen

Publicerad: 2 juni 2017

Det var både glädje och vemod när avgångsstudenter vid Institutionen för teknikvetenskap och matematik hade sin exjobbsdag. Efter flera års studier är det nu dags för nästa kapitel för de blivande ingenjörerna.

Under dagen presenterade 60 studenter sina examensarbeten som de flesta genomfört ute på företag. Det var också en dag när många tog farväl efter många års studier tillsammans. Stämningen var på topp och de flesta tyckte nog att tiden som student gått väldigt snabbt. Nu väntar nya utmaningar för de färdigutbildade ingenjörerna, och många hade redan hittat jobb.

Några röster från dagen

– Det var en rolig dag, värdefullt med en gemensam avslutning. Det var roligt att presentera och att lyssna på vad de andra hade gjort. Hållbar energiteknik har varit en otroligt rolig och givande utbildning. För mig väntar nu ett arbete som trainee på Siemens Industrial Turbomachinery, säger Frida Isaksson, civilingenjör hållbar energiteknik.

– En mycket trevlig tillställning med härlig atmosfär. Jag är jättenöjd med min utbildning, det är också det enda bachelorprogrammet i Sverige med inriktning mot bilindustrin, den fyller ett viktigt gap på arbetsmarknaden. Redan nästa vecka börjar jag som konsult inom fordonsbranschen, jag ska arbeta med ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems), säger Ludvid Söderberg, högskoleingenjör bilsytemteknik.

– Det var spännande att höra vad alla arbetat med det senaste halvåret. Det var en bra bredd och det visar att vi kan arbeta inom många olika områden. Jag kommer att fortsätta på Scania i Södertälje där jag gjorde mitt examensarbete, säger Josefine Johansson, civilingenjör hållbar energiteknik.