Unionen Student Instagramtävling
Emma Olausson, student på Luleå tekniska universitetet, spelade in ett videoklipp i 20 minusgrader – nu har hon chansen att vinna Unionen Student Instagramtävling. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Emmas film kan ses av tusentals chefer

Publicerad: 2 maj 2017

Med Lovikkavantar och snuvig näsa har Emma Olausson, student på Luleå tekniska universitetet, sålt in sig och fått chansen att bli sedd av över 100 000 chefer och rekryterare. Hennes film har gått till final i Unionen Students jobbtävling.

Emma Olausson, 23, läser tredje året på industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitetet och drömmer om att göra skillnad för miljön. Hon brinner för hållbar utveckling och hoppas på att ge ett positivt fotavtryck på hennes arbetsplats. Nu tävlar hon om att få sitt drömjobb.

– Min hjärtefråga idag är hållbar utveckling för att det är något som berör oss alla på något sätt och vi kan alla vara med och bidra med något. Intresset för miljöfrågor är också något som växt under universitetstiden, säger Emma.

Filmade i minus 20 grader

Mellan 3 mars och 1 maj 2017 pågår fackförbundet Unionen Students Instagramtävling där en jury utser vilka som får gå vidare. Samtliga finalister får sina filmklipp publicerade på Unionens kanaler och de blir även bli kallad till intervju hos rekryteringsföretaget Academic Work.

– Jag tror att min film har gått vidare för att den sticker ut i mängden och för att jag är positiv, förklarar Emma.

Emma vet inte vilka hon konkurrerar mot men tror stenhårt på sig själv. Hennes bidrag skickades direkt till final med en av motiveringarna:

”Pitchar man i minus 20 grader och har uppenbarligen en fysik som gör henne tålig både fysiskt och mentalt. Det känns som om Emma är en sån där som klarar precis vad fan som helst. En sån man vill ha i sitt eget lag, inte motståndarens”.

Under hashtaggen #unionenpitch kan man se alla bidragen. Vinnaren utses i maj.

Text: Sara Harila