Gävle symfoniorkester
Gävle symfoniorkester Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Gävle symfoniorkester samarbetar med Musikhögskolan

Publicerad: 18 mars 2021

Gävle symfoniorkester framför stycken av masterstudenter inom dirigering och komposition vid Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet. Gästdirigenter är studenter från samma utbildning. Konserten ges live torsdagen den 18 mars klockan 14.00 och eftersänds från och med klockan 19.00

Gävle Symfoniorkester
MATHIEU GREGORY KEITTH, dirigent
ANDREW HERMON, dirigent

OSCAR LIDSTRÖM Renounce I
CHRISTOPHER PANTELIDIS Rhapsody for Orchestra
EDWARD ELGAR Nimrod, ur Enigmavariationer
FREDRIK EKENVIK Austrinale
WILHELM STENHAMMAR Intermezzo, Mellanspel ur Sången
ROBIN LILJA Gardener in a War

Petter Sundkvist är professor i orkesterdirigering säger så här om veckan och konserten:
”Denna vecka så framför Gävle symfoniorkester nyskrivna kompositioner av Fredrik Ekenvi, Robin Lilja, Oskar Lidström och Christopher Pantelidis. Verken dirigeras av Mathieu Keith och Andrew Hermon som tillsammans med kompositörerna studerar på masterprogrammet vid Musikhögskolan i Piteå. Under veckan handleds de på plats av lärarna, dirigenten Petter Sundkvist och tonsättaren Fredrik Högberg. Med på länk under repetitionerna är ytterligare ett tiotal kompositionsstudenter samt tonsättaren Jan Sandström. För musikhögskolan är detta samarbete mycket betydelsefullt och för studenterna är det en av utbildningens absoluta höjdpunkter. Jan, Fredrik och Petter vill framföra den djupaste tacksamhet till musikerna och konserthuset som ger tillgång till sin eminenta orkester.”