Högtidlig Islossning för studenterna

Publicerad: 20 januari 2017

I mitten av januari hölls den årliga Islossningen där studenter som tagit sin examen avtackas. På dagen hölls en ceremoni och på kvällen en bankett. Under tillställningen deltog cirka 740 personer.

Islossningen, avslutningshögtiden för studenterna, är en ceremoni där studenterna tar emot en LTU-nål och diplom. Sjuksköterskestudenterna får även en brosch. Under dagens ceremonier delas även stipendier och diplom ut för bästa examensarbete.

Prorektor Erik Höglund och Luleå Studentkårs ordförande Carl-Johan Granqvist höll tal och kvinnokören Embla stod för underhållningen under de två ceremonierna.

Vid den första ceremonin avtackades studenter från programmen för fysioterapeuter, ekonomi, internationell ekonomi och rättsvetenskap.

Under den andra avtackades  studenter från programmen för sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, förskollärare och kompletterande pedagogisk utbildning.