Mäklarstudenter till final

Publicerad: 15 mars 2017

Två studenter på Luleå tekniska universitet har gått till final i tävlingen Årets Student som avgörs den 15 mars i Stockholm.

– Det känns otroligt roligt att komma till final och ännu mer som att jag valt rätt utbildning. Det är en bekräftelse att de ser något hos en och att jag har det som krävs. Tävlingen ger med andra ord en liten knuff i rätt riktning, säger David Sollén som studerar första året på fastighetsmäklarprogrammet vid Luleå tekniska universitet.

Tillsammans med Ridah Ridah som också läser programmet har han gått till final i kategorin ”Årets Mäklarstudent”. Tävlingen som ordnas av  Universum i samarbete med SkandiaMäklarna avgörs på galan i Stockholm den 15 mars. Juryn består av representanter från Universum, SkandiaMäklarna och Mäklarsamfundet och viktiga kriterier är etik, införsäljning, kunskap och personlig presentation. David Sollén tror att hans starka sidor främst är kunskap och införsäljning.

– Det har jag med mig från tidigare bostadsaffärer och yrken. Jag har gått så pass kort tid på Luleå tekniska universitet så det jag har från studierna hittills är nog förbättrad disciplin, då man måste lägga upp sina studier självständigt, säger han.

Redan den 23 februari möttes alla semifinalisterna under en inspirations- och kvalificeringsdag i Stockholm. Där bjöds de bland annat på inspirerande föreläsningar.

– Nivån på mäklarstudenterna i Sverige just nu är hög och det är med glädje som vi i år har ett rekord i antalet sökande i Årets Mäklarstudent. Vi firade det med att hylla dem lite extra och bjuda in kandidaterna till slutkvalificering inför finalen som går av stapeln den 15 mars, säger Christina Henriksson, Head of Talent på SkandiaMäklarna i ett pressmeddelande.