Nya studenter på plats i Piteå

Publicerad: 16 augusti 2017

Med ett nytt läsår kommer också nya studenter. Årets kull intog Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet under onsdagsmorgonen och hälsades välkomna av universitetets anställda.

– Det känns oerhört roligt att se alla nya ansikten här idag. På många sätt är det här den första dagen i ert nya liv. Många av er är inte från närområdet och undrar kanske hur det kommer att gå, men jag lovar er att allt kommer att bli bra, sa Patrik Häggqvist, huvudutbildningsledare vid institutionen för konst, kommunikation och lärande.

Gör världen bättre

De cirka 100 nya studenterna fick under dagen ta del av information från lärare, kåren, och administrativt anställda. Patrik Häggqvist uppmanade studenterna att anta ett generöst förhållningssätt under studietiden.

– Var generösa mot klasskamrater och lärare, det kommer att underlätta både för er och oss anställda och skapa ett gynnsamt klimat på skolan. Ambitionen är trots allt att ni ska vara en del av att göra vår värld lite bättre.

De nya studenterna kommer att läsa utbildningarna för ljudteknik, musik, konstnärlig kandidat, gehörsbaserat musikskapande, journalistik och medier, danslärare och musiklärare.

Madeline Jatta, 22 år, journalistik och medier (TV), Stockholm

– Det här är en dröm som jag vill uppfylla. Utbildningen låter kul och det känns också bra att få komma till en ny miljö och en ny stad.

Josef Love Tallenhed, 27 år, gehörsbaserat musikskapande, Luleå

– Jag skapar musik utan teoretiskt kunnande. Så som självlärd passar den här utbildningen mig perfekt. Här hoppas jag få tid att fokusera på musiken på heltid.

Viktor Magnusson, 21 år, journalistik och medier (radio), Älghult

– Jag vill jobba med berättande i olika former så jag sökte mig hit för att utbildningen verkar bra. Det känns bra att flytta till Piteå.