Öppet hus på Luleå tekniska universitet

Publicerad: 3 oktober 2017

Det blev trångt i korridorerna när 1 600 gymnasieelever, nyanlända och studerande på vuxenutbildningarna under tisdagen besökte Luleå tekniska universitets Öppet hus. Besökarna fick ta del av föreläsningar, träffa studenter och veta mer om universitetets utbud av utbildningar.

De olika utbildningarna hade montrar där studenter från olika program gjorde allt från att demonstrera flygande och terränggående robotar till att visa kemiska processer.

– De elever vi har här i dag kommer från Norrbotten och norra Västerbotten, säger Anna Degerman, som är ny chef för studentrekryteringen sedan början av 2017.

Besökarna fick även ta del av allt som erbjuds studenterna utanför själva studierna. Här återfanns representanter från Career Center, Friluftssektionen, Alpina sektionen, Studentbostadsservice, Studievägledningen och Antagningen, representanter från Teknologkåren, samt två sektioner, PEPP och International Office.

– Nytt för i år är att vi även arrangerade en VIP-träff där vi informerade gymnasieskolornas studievägledare. Vi hade en timmes möte som nog måste utökas till två timmar nästa år, avslutar Anna Degerman som är mycket nöjd årets Öppet hus-arrangemang.

I media: