En hög ambitionsnivå präglade samtliga verk. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Pepparkakshustävling 2011

Publicerad: 13 december 2011

Pepparkaksbyggen är konstverk som luktar gott och påminner oss om att snart är det jul. Årets tävling blev en succé och kreativiteten var på topp. Vinnaren blev ...

Lag Oskar Nilsson med Svartlien

Vinnare-Pepparkaka.jpg
Här demonstrerar vinnarlaget en detaljerad scen från den populära Tv-serien till tonerna av vinjettmusiken. Notera den snurrande plattan.

Andreas Lindman, Fredrik Hultberg och Anton Hörnberg, samtliga från Industriell Miljö- och Processteknik.

Motiveringen till det vinnande bidraget:
För ett genomtänkt koncept som förmedlar en känsla, och med en detaljrikedom och noggranhet tillsammans med en väldigt entusiastisk presentation så utsågs vinnaren. Juryn ansåg att den visade en hel miljö med byggnader, ljud, tåg och figurer. Det lilla extra gav det roterande underlaget.

Vid Institutionen för Samhällsbyggnad och Naturresurser röstade en jury bestående av både anställda och studenter - skapelserna bedömdes efter utseende, innovation och design. Självklart går hela skapelserna att äta och det premieras också om man lyckas att:

• kavla jämntjockt så att degen inte bubblar sig i ugnen
  • att pepparkakorna inte är brända
  • foga samman delarna rakt och snyggt, samt
  • flytta den färdiga skapelsen utan att snubbla

Juryn bestod av: Martin Lindmark, Catrin Edelbro, Johan Ingri, Jennie Sjöholm och Richard Renberg.

Övriga lag kunde glädjas åt en mycket hedrande delad andra plats. Allmänheten har chansen att se 7 av tävlingsbidragen på Teknikens Hus under Julhelgerna.

Deltagande lag

Tävlingsdeltagarna är alla studenter vid utbildningsprogrammen vid Institutionen för Samhällsbyggnad och naturresurser.

MandM - Marcus Herder, Erik Sjöblom, Björn Lundman, Minna Winsa
Pepparkakskonstruktion K7008B - Caroline Åström, Kristina Nilsson, Johanna Eriksson, Lisa Edman
Lag Anna Östlund - Anna Östlund, Sara Kaj, Linn Johnsson och John Svensson.
Svartlien AK - Andreas Lindman, Fredrik Hultberg och Anton Hörnberg
Lag Oskar Nilsson - Oskar Nilsson, Albin Nilsson, Paulina Koskenniemi, Daniel Söderström
Lag Karin Ericsson - Karin Ericsson, Jenny Jakobsson, Ida Andersson
Hantverkarna - Björn Wedin med flera