Det var trångt på visningen av bidragen under Pepparkakshustävlingen 2013 på LTU. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Pepparkakshustävling 2013

Publicerad: 12 december 2013

Pepparkaksbyggen är konstverk som luktar gott och påminner oss om att snart är det jul. Tävlingen var öppen för alla på Luleå tekniska universitet och efter juryns allvarliga överläggningar stod en vinnare klar.

Vid Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser röstade en jury bestående av båda ansällda och studenter. Skapelserna bedömdes efter utseende, innovation och design. Självklart ska också hela skapelserna gå att äta och juryn premierade även om de tävlande lyckas med att:

• Kavla degen jämntjockt så att den inte bubblat sig i ugnen
  • Att pepparkakorna inte är brända
  • Att delarna är sammanfogade rakt och snyggt
  • Att den färdiga skapelsen går att flytta utan att snubbla
LTU Pressbild -
En glad vinnare framför sitt bidrag "Fyrtornet"

Vinnaren blev Josefine Rönnlund som går sista året på Civilingenjör Arkitektur där hon nu arbetar med sitt examensarbete. Hennes bidrag Fyrtornet vann med motiveringen att verket var noggrant genomfört med sinne för detaljer och design. På en hedrande andra plats kom gruppen Gammelstads Kyrka bestående av Malin Edman, Annika Edberg, Johanna Hohansson och Madeleine Savela Nilsson.

- Fantastiskt kul, sa en glad Josefine Rönnlund som gjort allt själv i sitt vinnande bidrag Fyrtornet.

De flesta av bidragen i årets Pepparkakshustävling kommer att visas på Teknikens Hus under nästa vecka.

Juryn bestod av: Ulf Lindbäck, Jennie Sjöholm, Catrin Edelbro och Sebastian Engsner. Pepparkakshustävlingen 2013 var ett sammarbete mellan Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser och Arktis - Studentföreningen inom Civilingenjör Arkitektur.

Pepparkakshustävling 2013 - Bildgalleri