Vinnarbidraget i pepparkalshustävlingen 2014 - Barcelona Pavillion Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Pepparkakshustävling 2014

Publicerad: 11 december 2014

Det var ett enormt mediaintresse för årets Pepparkakshustävling på Luleå tekniska universitet som i år arrangerades av studentföreningen Arktis. Vinnare blev en kopia av en riktig villa i Spanien, Barcelona Pavillion.

–  En mycket stilren skapelse och väldigt annorlunda inslag i en tävling för pepparkakshus, sa Catrin Edelbro, universitetslektor, och initiativtagare till detta återkommande event på universitet.

Vinnare-LTU-Pepparkakshustavling-2014-Media1.jpg
Kreatörerna bakom vinnarbidraget, Viktor Hemling och Viktor Lindqvist, intervjuas av två olika TV-kanaler.

Det var något färre bidrag detta år än vad som är brukligt, men kvalitén var som vanligt mycket hög. Många av bidragen kom från studenter inom programmet Civilingenjör Arkitektur. Skapelserna bedömts efter utseende, innovation och design. Tävlingen har varit öppen för alla på universitetet. Juryns motivering löd: Stilren med välpattinerade ytor. Verklighetsförankring trots avsaknaden av den berömda fåtöljen.

–  Våra riktlinjer för byggandet innefattade att hela skapelserna går att äta, att pepparkakorna inte är brända, snygga fogar samt att studenterna kan flytta färdiga skapelsen utan att snubbla, avslutade Catrin Edelbro.

I andra media: