LTU_business_ideaaccelerator
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Piteåstudenter vann 10.000 kr för bästa affärsidé

Publicerad: 26 augusti 2016

Idéacceleratorn 2016 har haft final för affärsidéerna som studenter har vidareutvecklat under sommaren – One Perfect Song vann 10.000 kr när publiken röstade på sin favorit.

One perfect song, en idé där personliga låtar tas fram på beställning till bröllop, födelsedagar och andra firanden, vann bland sju bidrag som studenter från Luleå tekniska universitet jobbat fram under sommaren under programmet Idéacceleratorn och drivs av LTU Business AB som är norra Sveriges största affärsutvecklingsbolag.

Studenterna Siri Wallentén och Johan Johansson går båda studiomusikerutbildningen i Piteå och var stolta och glada över att ha kommit så långt med sin affärsidé under en sommar. Projektet vann 10 000 kronor i konsultcheckar och är ett av de startade företag i idéacceleratorn som kommit vidare till tjänsteinkubatorn Go Business.

De sju lagen och koncepten har tagits fram studenter under ledning av LTU Business. Idéacceleratorn är ett sätt för Luleå tekniska universitet att utveckla innovativa och hållbara företagsidéer under studenternas utbildningstid. Idéerna innehåller allt från koncept som små studentlägenheter, en repareringsverkstad för kläder, företag som hjälper människor att få tillbaka pengar efter försenade flyg, datorspel och lampor som både lyser och hjälper till att dämpa akustiken i offentliga miljöer.

Några av projekten har gått vidare in i Arctic Business Incubator, och redan nu har flera av dem möjlighet att gå direkt ut på marknaden och börja sälja till kunden.

Foto: Marina Eriksson