Prins Daniel
I oktober kommer Prins Daniel till Skellefteå och Luleå tekniska universitet för att träffa studenter och diskutera entreprenörskap. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Prins Daniel ska inspirera studenter

Publicerad: 16 september 2016

Den 13 oktober sprids kunglig glans över universitetsområdet i Skellefteå. Då får studenter vid Luleå tekniska universitet möjlighet att samtala med prins Daniel om entreprenörskap.

Förutom prins Daniel medverkar företagsledarna och inspiratörerna Gunilla von Platen, Filip Engelbert och Alan Mamedi under besöket i Skellefteå. Entreprenörerna kompletteras av finansmannen Carl Bennet och Emilia Lindmark från Sammes stiftelse.

Besöket består av två delar, först en modererad dialog i Forumsalen då prinsen och inspiratörerna berättar om sina erfarenheter av att starta och driva företag. Moderator är radioprofilen Leo Razzak. Sedan följer rundabordssamtal med utvalda studenter.

Studenter – ta chansen!

Robert Brännström är kontaktperson för Luleå tekniska universitet i Skellefteå och ansvarig för universitetets del av arrangemanget. Han konstaterar att universitet redan har en stark profil kring entreprenörskap och att det i kombination med startup-företagande utgör ett allt viktigare inslag i karriärplaneringen för studenterna.

– Har du tankar och idéer om företagande är rundabordssamtalen en fantastisk möjlighet. Studenterna får diskutera med erfarna entreprenörer som har mångåriga erfarenheter från näringslivet, säger Robert Brännström.

Prinsbesöket i Skellefteå sker inom ramen för Prins Daniel Fellowship. Prins Daniel Fellowship är ett samarbete mellan prins Daniel, Kungliga ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) och framstående entreprenörer och företagsledare. Syftet med projektet, som sjösattes 2013, är att bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.