Sofia Bergman
Gurli och Bengt Hultqvist tillsammans med Sofia Bergman, en av mottagarna av Bengt Hultqvist stipendium. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Rymdstudenter prisade för sitt engagemang

Publicerad: 13 december 2016

Rymdstudenterna Sofia Bergman and Daniel Huamani-Törvik har av Kiruna Rotaryklubb tilldelats årets Bengt Hultqvist-stipendium. – Det känns jätteroligt, säger Sofia Bergman.

– Jag har lagt ner mycket tid och energi på studierna vilket såklart gör att det känns extra roligt med en sådan här utmärkelse, fortsätter Sofia Bergman som pluggar på civilingenjörsprogrammet i rymdteknik vid Luleå tekniska universitet.

Vad är det som motiverar dig?

– Mitt rymdintresse och viljan att lära mig mer är självklart en stor drivkraft. Att prestera bra i skolan har alltid varit viktigt för mig.

Med vad vill du jobba i framtiden?

– Mitt mål är att få en doktorandtjänst då jag i framtiden vill bidra till rymdforskningen i världen.

Daniel Huamani-Törvik, Luleå tekniska universitet
Daniel Huamani-Törvik.

Även Daniel Huamani-Törvik läser på civilingenjörsprogrammet i rymdteknik. Enligt juryns motivering får de båda studenterna stipendiet bland annat på grund av sina goda studieresultat och stora engagemang i utbildningsverksamheten vid Rymdcampus i Kiruna.

Bengt Hultqvist stipendium delas ut av Kiruna Rotaryklubb. Syftet med stipendiet är att årligen uppmärksamma och belöna en eller två studenter på Luleå tekniska universitets rymdprogram. Stipendiet ska vara ett instrument för att uppmuntra rymdstudenters engagemang och ambitioner och bland annat möjliggöra internationellt utbyte.