Exploration and Environmental Geosciences - Tsegay Berhane Abay - SI -Stipendiat
Exploration and Environmental Geosciences - Tsegay Berhane Abay - SI Stipendiat Foto: Richard Renberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Stipendium öppnade nya möjligheter

Publicerad: 16 november 2016

Tack vare ett stipendium från Svenska Institutet - SI - kan Tsegay Berhane Abay från Etiopien studera geovetenskap på Luleå tekniska universitet.

Svenska institutet har i uppdrag att främja internationellt utbyte inom områdena kultur, utbildning, forskning, samhälle samt internationellt erfarenhets- och medieutbyte.

Tsegay Berhane Abay läser Masterprogrammet Geovetenskap med inriktning mot malmgeologi och miljögeokemi.

–  Luleå tekniska universitet är fullt av hårt arbetande och engagerad akademisk personal. Här finns avancerade tekniska labbresurser, säger Tsegay Berhane Abay.

Programmet som Tsegay Berhane Abay läser ger kompetens för arbete som geolog/geofysiker inom prospekterings- och gruvbranschen eller arbete som geovetare med miljöinriktning. Tidigare studerade han geovetenskap på Addis Ababa University i Etiopien där han också arbetat inom gruvbranschen.

–  Jag skulle föredra att göra mitt examensarbete här i norra Sverige där de flesta prospekterings- och gruvbolagen är baserade, avslutar Tsegay Berhane Abay.

Glenn Bark

Bark, Glenn - Universitetslektor

Organisation: Malmgeologi, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Rum: F836 - Luleå»