Emma Stjernberg
Emma Stjernberg. Foto: Privat Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Student tilldelas stipendium

Publicerad: 31 januari 2017

Emma Stjernberg, student i dirigering på masterprogrammet i musik, tilldelades nyligen ett stipendium på 40 000 kronor från Kungliga Musikaliska Akademien.

– Det känns otroligt roligt! Det var första gången jag sökte ett stipendium och så fick jag det dessutom. Jag känner mig stolt och tacksam, säger Emma Stjernberg och fortsätter.

– Stipendiet känns som en stor belöning för det arbete jag har lagt ner under åren. Jag blir ännu mer inspirerad att fortsätta arbeta hårt för att utveckla mig inom musiken.

Vacker kommunikation

Emma Stjernberg fascinerades tidigt av dirigering och den rent faktiska kommunikationen med händerna.

– För mig är det någonting vackert. Man skapar verkligen ett språk med sin händer och sin kropp. Med åren har dessutom alla olika aspekter av dirigering, framförallt ledarrollen som dirigent, varit det som utmanat och intresserat mig mest. Det är en otrolig häftig blandning av att få vara musiker, pedagog och inspiratör i en och samma roll.

Välkomnande stämning

Emma Stjernberg berättar att hon inte vet exakt hur prissumman på 40 000 kronor ska användas men att det är ett välkommet tillskott för en fortsatt utveckling inom konstformen. Åren på Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet beskriver hon i positiva ordalag.

– Det är alltid roligt att komma till skolan i Piteå. Jag har trivts väldigt bra under de terminer jag har gått. Det är välkomnande stämning och medstudenterna är måna om att alla ska trivas, säger stipendiaten och understryker lärarnas betydelse för utbildningens kvalitetsstämpel.

– Det känns väldigt förmånligt att få gå denna utbildning och ta del av all kunskap och erfarenhet som lärarna besitter. De är otroligt professionella och lägger stor tid och omsorg om sina elever. För mig har även masterutbildningens upplägg med samlade masterveckor passat bra, så jag har kunnat kombinera studier med jobb.

Har du några tips till blivande studenter?

– Egentligen inte mer än att gratulera till en spännande resa. Det är så mycket roliga saker man får uppleva under sin studietid så det är bara att ta vara på den och njuta av att få vara i en musikhögskolemiljö.