NASA:s farkost på Mars Curiosity som levrerar data till forskare, bl a till Javier Martín-Torres,Foto: Nasa/JPL-Caltech Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Världsnyhet om planeten Mars

Publicerad: 13 april 2015

Nya avgörande upptäckter om planeten Mars, med hjälp av NASA:s farkost Curiosity har tagits fram av professor Javier Martín-Torres vid Luleå tekniska universitet. I morgon, tisdag 14 april, föreläser han om sin upptäckt på Vetenskapens hus i Luleå.

Javier Martín-Torres, professor i atmosfärsfysik vid Luleå tekniska universitet, står bakom en forskningsartikel med nya upptäckter om Mars. Den publiceras idag (läs måndag 13 mars kl 17:00) i den vetenskapliga tidskriften Nature Geosciences. Javier Martín-Torres är den ende forskaren i Sverige som får direkt forskningsinformation från farkosten Curiosity, med vars hjälp planeten Mars ska utforskas.

Välkomna att lyssna till hans spännande föreläsning! Luleå tekniska universitet bjuder på fika.

Plats:   Vetenskapens hus, Luleå
Dag:     Tisdagen den 14 april
Tid:       12:00 - 13:00

Läs mer på vår nyhetswebb efter klockan 17:00 idag, måndag, om de nya forskningsrönen.