Anders Hersinger

Luleå tekniska universitet
Redovisning och styrning
Industriell Ekonomi
Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle
anders.hersinger@ltu.se
A260 Luleå

Anders (Nilsson) Hersinger är ekonomie doktor och professor i redovisning och styrning. Hans forskning behandlar tekniska, organisatoriska och sociala aspekter på redovisning och styrning i vid mening. Bland annat har Anders intresserat sig för sambanden mellan ekonomistyrning, integrerade IT-system, kvalitet och lönsamhet i tillverkningsindustrin, riskbedömning inom bank och revision samt strategisk styrning och ledningsarbete i småföretag. Han handleder doktorander i projekt om controllerrollen och produktionsnära ekonomistyrning i gruvkontext. Anders har lång undervisningserfarenhet och är medförfattare till läroboken Industriell ekonomi och organisering på Liber Förlag.

Artikel i tidskrift

Development of a model for economic control of loading in sublevel caving mines (2019)

Shekhar. G, Gustafson. A, Hersinger. A, Jonsson. K, Schunnesson. H
Mining Technology:Transactions of the Institutions of Mining and Metallurgy, Vol. 128, nr. 2, s. 118-128