Hoppa till innehållet
Kvinna, skriver, dator, mobil, kaffekopp Foto: Pixabay

Stipendier och priser att söka för studenter

MUCF stipendium för uppsats om EU och unga

Inom ramen för Europaåret för unga delar MUCF ut tre stipendier till masteruppsatser som under höstterminen 2022 behandlar EU-frågor. Stipendierna är på 10 000 kronor vardera. Sista ansökningsdag är 16 september. Personer som är antagna till en uppsatskurs på mastersnivå under hösten 2022 vid ett universitet eller högskola i Sverige kan nu söka om stipendium för att skriva om något som handlar om EU och unga. Innehållet ska bedömas som relevant utifrån målen med Europaåret för unga, och förutom pengarna får uppsatsskribenten också hjälp med att sprida sin uppsats via MUCF:s kanaler. Läs mer om ansöknings- och urvalsprocessen. https://www.mucf.se/uppsatsstipendium

Försäkrat.se

Vinn ett stipendium för din uppsats inom ekonomi Skriver du en universitetsuppsats inom försäkringar eller ekonomi? Vi har valt att belöna dig som skriver en uppsats inom försäkringar/ekonomi med ett stipendium med ett värde av 5000 kr. Stipendiet delas ut till dig med bäst uppsatsidé. Vi ser gärna att uppsatsen handlar om försäkringar, men alla uppsatser som berör ekonomi är välkomna och uppmuntrade att ansöka.

Frej och Andreas
Studenter fick pris för bästa examensarbete

Frej Fogelström och Andreas Rosendahl, som läser hållbar energiteknik vid Luleå tekniska universitet, har tagit emot ett stipendie från Energi- och miljötekniska föreningen för sitt examensarbete om solcellssanläggningar.

J A Hertz donationsfond

Göteborgs Hamn årligen delar ut donationer som man kan ansöka om,

Centrala Jämställdhets- och Mångfaldskommitténs uppsatsstipendium

Bankinstitutens arbetsgivareorganisation (BAO) och Finansförbundet har en gemensam jämställdhets- och mångfaldskommitté som arbetar med att följa och främja jämställdhets- och mångfaldsutvecklingen inom bank- och finansbranschen samt sprida kunskap om jämställdhet och mångfald.

Foto: Katarina Karlsson
Inbjudan att nominera till pedagogiskt pris

Luleå tekniska universitet delar varje år ut pedagogiska priser till två pristagare, ”Priser för förnämliga insatser i utbildning på grundnivå och avancerad nivå”, för att premiera lärare för insatser till gagn för utbildning.

Medisera stipendiet 2023

Medisera utlyser ett stipendium för studenter under 2023 som avser fortbildning, utvecklingsarbete eller forskning inom hälsa.

MBA stipendiet 2022

Dags för en ny riktigt eller att finslipa dina ledarkunskaper?

Bäckströmska stiftelsen

Bäckströmska stiftelsen har till ändamål att utge stipendier till gymnasieelever och studenter inom högre utbildning i syfte att stimulera vidarestudier, främst inom kunskapsområden med anknytning till teknik eller naturvetenskap.

Lavendlas stipendium för hållbarhet 2022

Lavendla - Sveriges största digitala begravnings- och juristbyrå utlyser stipendium för hållbarhet. 10 000 kr till hållbarhetsprojekt

Cryptoholics Stipendium

Cryptoholics.com bjuder in studenter från universitet och högskolor baserade i USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Indien, Spanien, Argentina, Brasilien, Danmark, Finland, Norge och Sverige till att ansöka om vårt årliga stipendium värt 500 dollar per år. Stipendiet erbjuds studenter som skriver en kandidat- eller masteruppsats, eller studerar utomlands. Ansökanperiod är från 30 April till 31 Oktober varje år

Likvidums årliga stipendium - 2022

Likvidums årliga stipendium återigen har öppnat sin ansökan. Vinnaren av Likvidums årliga stipendium 2021 blev Maja och Veronica från Uppsala universitet! Motivering: Träffsäker studie om ekonomisk jämställdhet! Läs mer om vinnarna och information om 2022 års Stipendium i länken ”mer detaljer” Nytt för i år är att vi har valt att utöka våra stipendium med ett "utlandsstudie" stipendium för att inkludera fler studerande. Utlandsstudier = 5000 kr Ekonomi uppsats stipendium = 5000 kr Sista ansökningsdag 2022 är 15 December

Karriärstipendiet

Ett stipendium på 15000 kronor som studenter mellan 18-35 år kan ansöka. I ansökan till stipendiet ska du presentera sina framtida karriärplaner och presentera något du är stolta över att ha åstadkommit relatera till din studier/framtida karriär.

Mystep Stipendium

Stipendiet är värt 5 000 kr och delas ut två gånger per år till dig som studerar ekonomi och skriver en C- eller D-uppsats. Sista ansökningsdag 30 april för vårterminen och 31 oktober för höstterminen

Foto: Mellby Gård
Rune Anderssons Jubileumsstiftelse

Syftet med Rune Anderssons Jubileumsstiftelse är att ge studenter vid LTU möjlighet till internationella studier och det svenska näringslivet möjlighet att rekrytera välutbildade medarbetare i framtiden.

Compricers Ekonomistipendium

Compricer delar årligen ut ett stipendium som riktar sig till studenter som skrivit en uppsats inom ämnet privatekonomi. Stipendiet är värt 20 000 kronor och kan sökas av både författare till C- och D-uppsatser

Queen Silvia Nursing Award

Är du sjuksköterskestuderande, sjuksköterska eller röntgensjuksköterska och har en bra idé? Då ska du söka Queen Silvia Nursing Award, ett stipendium för dig som vill vara med och bidra till att lösa framtidens utmaningar inom vård och omsorg med särskilt fokus på äldre.

Foto: Staffan Westerlund
Universitets prisceremoni – en viktig tradition

Luleå tekniska universitets traditionsenliga prisceremoni för att uppmärksamma personer som på olika sätt under det senaste året främjat kunskapsutveckling, pedagogik och utbildning hölls på Vetenskapens hus. Årets pristagare och prisutdelare fick en minnesvärd prisceremoni och prisutdelningen sändes digitalt.

Optimizee stipendium

Vi erbjuder två stipendium per termin på 5000 kr vardera för dig som ska skriva examensarbete eller studera utomlands. Din uppsats eller studier utomlands ska beröra ekonomi eller inkluderar ett ekonomiskt perspektiv. Sista ansökningsdatum för vårterminen är 30 april och höstterminen 31 oktober varje år.

elitidrottsstipendium
Fint stipendium till elitidrottande studenter

Tre studenter på Luleå tekniska universitet får ta emot Riksidrottsförbundets och Svenska Spels ärofyllda elitidrottsstipendium för 2020-2021: seglaren Vilma Bobeck, racingföraren Andreas Bäckman och ishockeyspelaren Sara Grahn.

Sökportaler för stipendier