LTU Business sommar 2019
Studenterna blir affärsutvecklare med LTU Business. Foto Alex Maxe. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

LTU Business Sommar

Publicerad: 22 januari 2019

Är du student på jakt efter ett sommarjobb som gör skillnad? Hos oss jobbar du med idéutveckling på riktiga case, i team med passionerade kollegor. Visst låter det spännande?

Ett sommarjobb som gör skillnad.

Ett sommarjobb där du får jobba med idéutveckling på riktiga case. Där du får frihet att självständigt driva projekt mot uppdragsgivare tillsammans med passionerade kollegor. Visst låter det spännande?

Om jobbet

Under 9 veckor arbetar du som affärsutvecklare på heltid, i team med andra. Utifrån din profil matchar vi dig till uppdrag och team. Din uppgift är att lösa case,som kommer från forskning, företag, studenter, en samhällsutmaning eller en viss bransch. Du coachas och får verktyg av erfarna affärsutvecklare. Du är anlitas som konsult och fakturerar 50 000 kr ex moms för ditt arbete.

Olika teman

Casen som du och dina kollegor jobbar på finns inom fyra tematiska områden. Du hittar årets teman längre ner på sidan. Berätta gärna för oss i din anmälan om det är något tema som du är extra intresserad av att jobba med. Rangordna gärna vad du önskar i första, andra och tredje hand.

​Utveckla dina skills

Det här lär du dig under sommaren:
- Grunderna i att driva och leverera projekt mot kund eller uppdragsgivare.
- Verktyg och metoder för idéutveckling, när och hur de kan användas.
- Att planera och genomföra marknadsundersökningar.
- Att validera en idé mot en målgrupp för att förstå behovet och affärspotential.
- Att analysera olika affärsmodeller och beräkna vilken som är mest lönsam.
- Presentationsteknik. Hur man pitchar ett koncept, en produkt eller tjänst för kunder och finansiärer.
- Samarbetsförmåga. Du arbetar i team med andra studenter/ forskare/företag.
- Dina entreprenöriella förmågor.

...och relevant arbetserfarenhet

- En erfaren affärsutvecklare som coachar dig genom ditt uppdrag.
- Verkliga case och referenser till ditt CV.
- Bli del av en community av passionerade affärsutvecklare, studenter, forskare, finansiärer och företagsledare som alla drivs av en vilja att förbättra framtiden.

Vem kan delta

LTU Business Sommar är för drivna studenter som vill göra skillnad. Det spelar ingen roll vilket program du tillhör eller vilken årskurs du går. Tema Gruvinnovation är öppet för dig som studerar vid ett svenskt universitet, övriga teman är öppna för studenter vid Luleå tekniska universitet. Du söker individuellt och kommer att jobba i team med andra studenter. Deltagare från alla campusorter är välkomna. Programmet är baserat i Luleå.

Ansök senast 28 feb!

Känner att du kan bidra med din kompetens inom exempelvis produkt- och tjänsteutveckling, affärsutveckling, marknadsföring, datateknik, teknisk fysik, grafisk design eller kanske något helt annat?

Följ länken nedan för att ansöka till LTU Business Sommar.

Vad gör man i LTU Business Sommar och varför ska man gå?