09:00 4 jul

LTU på Almedalen: Rymden – en ny svensk basindustri

4 jul. 2017, 09:00 - 11:30
Almedalen, Södra Murgatan 51, Visby; precis innanför Österport

Sverige har en unik position som rymdkluster för den globala utvecklingen: geografisk position, kompetens, test- och industriverksverksamhet, forskning och forskningsinfrastruktur i världsklass.

I Almedalen presenteras konkreta exempel på hur rymdverksamhet skapar förutsättningar för en helt ny basindustri som genererar kunskap och innovation till befintliga industrier och offentliga verksamheter.

Meddela gärna närvaro på eventsidan: www.facebook.com/SpaceSweden

Välkommen till 60 minuter om Sveriges roll i rymden.

• Frukostmingel 09.30-09.50
  • Program på scen mellan 09.50-11.00

Arrangörerna välkomnar
Birgitta Bergvall-Kåreborn, Prorektor vid LTU; Ella Carlsson Sjöberg, Biträdande föreståndare vid IRF; Stefan Gustafsson, Vice President vid SSC.

Sveriges unika position när det gäller rymdverksamhet
Niklas Nordström, Ordförande i Business Sweden och Föreningen Svenskt Flyg.

Rymd från ett europeiskt perspektiv
Johann-Dietrich Wörner, Generaldirektör vid ESA.

Rymd från ett svenskt perspektiv
Olle Norberg, Generaldirektör vid Rymdstyrelsen.

Next generation space leaders
Video och intervju Liisa Kiviloog, hållbarhetschef vid SSC; Kanika Garg, doktorand vid LTU.

Samtal med rymdindustrin
Sara Gidlund, Experiment koordinator vid ESA; Stefan Gustafsson, Vice President Strategy & Sustainable Business vid SSC; Christer Fuglesang, Space Advisor vid SAAB.

Forskningens roll för kunskapsutveckling, kompetensutveckling, och industriutveckling
Ella Carlsson Sjöberg, Biträdande föreståndare vid IRF; Jonas Ekman, Prefekt vid LTU; Christer Fuglesang, Professor i rymdfart vid KTH.

Arrangörerna avslutar

Moderator
Johanna Bergström Roos, Projektledare för RIT (Rymd för innovation och tillväxt) vid LTU Business.

Arrangörer
Swedish Space Corporation