Austin_Evening.jpg
Foto: Wikipedia/ User Argash

LTU Business AB utvecklar marknadsstrategi för Austinsamarbete

Teknikföretag från Luleå ska få det lättare att söka riskkapital i Austin. LTU Business AB ska på uppdrag av Luleå kommun etablera en marknadsstrategi för kommunen Austinsamarbete. Affärsutvecklingsbolaget beviljas 110 000 kronor för att genomföra arbetet.

– Vi har varit verksamma i Austin sedan 2013, något som aktivt bidragit till att LTU Business utvecklats till regionens största affärsutvecklingsbolag med fokus på att stärka andra företags konkurrenskraft. Nu får vi möjilgheten att hjälpa andra att hitta riskkapital, säger Pär Johansson, Innovation director på LTU Business AB.

Luleå kommun har sedan 2014 ett internationellt samarbete med Austin. Anledningen till att Austin valde Luleå som samarbetspartner är Luleås samverkan mellan offentlig och privat verksamhet och universitetet. Syftet med samarbetet är att generera fler möten, affärer och samarbeten mellan företag i Luleå och Austin.

– Det är glädjande att Luleå Kommun valt att anlita oss som managementkonsulter för att skapa en marknadsstrategi. Flera studier har visat att Austin är USA:s hetaste etableringsort för både startups och mer etablerade företag. Vi tar oss an detta uppdrag i nära samarbete med såväl Arctic Business Incubator, Luleå Näringsliv och Luleå Science Park samt IC2 från University of Austin, säger Pär Johansson, Innovation director på LTU Business AB.

 

För mer frågor

Pär Johansson,
Telefon: 070-2089875
Organisation: LTU Business AB, Extern

Taggar

Sidansvarig och kontakt: Peter Olofsson

Publicerad: 9 maj 2017

Norra Sveriges största affärsutvecklingsbolag
LTU Business AB

 

E-post: info@ltubusiness.se
Telefon: +46 (0) 920 49 29 00
Adress: Aurorum 1A, 977 75 Luleå