Digital betallösning vann idéaccelerator för studenter

Den nya digitala betallösningen Jubo vann finalen i Idéacceleratorn tillsammans med 10000 kronor i konsultcheckar. Totalt presenterade sju deltagarteam med sina slutprojekt på fredagen i LTU Business sommarjobbsprogram.

– Vi har kommit ganska långt, vi har kört lite tester och fått ganska bra resultat med vår produkt. Som det ser ut nu så kommer vi att utöka de testerna till hösten för att se om vi kan få ännu bättre resultat, säger Niklas Axenholm, en av projektledarna bakom Jubo, den digitala betallösningen.

LTU Business som driver programmet höll finalen med studenternas presentationer i Luleå Science Park. Moroten att jobba med idéerna är att deltagare får göra det som sommarjobb och jobba något som de verkligen brinner för.

– Vi har många sökande till programmet. Det är ett väldigt attraktivt erbjudande eftersom studenterna får jobba med sin passion hela sommaren, säger Johan Bergström, affärsutvecklare på LTU Business.

Bland idéerna som utvecklats finns förutom nyss nämnda betallösningen bland annat ett nytt sneakerskoncept, ett digitalt informationssystem, certifiering för minskat djurlidande inom forskning, en tryggare digital mötesplats för unga på nätet, en ny lösning för källsortering samt ett spårningssystem för brandbekämpning.

Grundtanken med Idéacceleratorn är att LTU-studenter ska få hjälp med att ta reda på om deras idéer är genomförbara under en sommar. Programmet är ett regionalt utvecklingsprojekt som finansieras av Luleå tekniska universitet, Längmanska företagarfonden, Sparbanken Nord, Region Norrbotten och Arctic Business Incubator.