LTU_Business_University_of_texas
Pär Johansson, CSO LTU Business, Douglas G. Biow, Director CES, Director France-UT Institut, Bruce Kellison, BBR Director, Jens Lundström, CEO Arctic Business Incubator. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Framgångsrikt samarbete med University of Texas intensifieras

Publicerad: 12 januari 2018

Sedan 2013 har LTU Business bedrivit ett framgångsrikt samarbete med University of Texas med fokus på att utvecklare metoder för kommersialisering av tidiga forskningsresultat. Nu intensifieras samarbetet.

- Samarbetet har varit en viktig orsak till att vi idag har kunder från flera av Europas ledande råmaterialindustri och forskningsinstitut säger Pär Johansson, chefsstrateg på LTU Business AB som har besökt Austin för att diskutera nästa steg.

Under besöket har man diskuterat och fokuserat på två aktiviteter som ska genomföras under våren och sommaren 2018 - 8 svenska techbolag får i mars månad hjälp att komma in på den amerikanska marknaden och sex LTU-studenter blir handplockade till en fem veckors innovationspraktik i Austin, Delhi och Luleå.

- Vi har skapat en roadmap för de kommande 5 åren där vi breddar samarbetet till att även inkludera industrinära forskningsutbyte inom universitets profilområden rymd, råmaterial och energi. Inom dessa områden är Luleå tekniska universitet och vår region väldigt attraktiva för University of Texas

Flera initiativ planeras att sjösättas under 2018, till största del tack vare Center för European Studies vid UT och privata donatorer.