Johan Bergström
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Grattis Johan – första certifierade innovationsledaren norr om Sundsvall!

Publicerad: 20 augusti 2019

Johan Bergström, affärsutvecklare på LTU Business, kan nu kalla sig certifierad innovationsledare. Johan är bland de första i Sverige och den första certifierade innovationsledaren norr om Sundsvall. Certifieringen har initierats av branschorganisationen Innovationsledarna och genomförs av RISE.

I sin roll på LTU Business hjälper Johan studenter, forskare och organisationer att utveckla nya idéer. Han har sedan tidigare fyra internationella yrkesbevis inom innovation, utfärdade vid University of Texas och Stanford Research Institute, SRI International. 

- Innovationsledare som yrkesroll är ungefär där projektledare var för tjugo år sedan. I takt med att efterfrågan ökar vill alla kalla sig innovationsledare, men det saknas allmänna riktlinjer för vad man som kund ska kunna förvänta sig. Certifieringen blir en slags gesällprov som är bra för kunden och bra för oss utövare, menar Johan.  

På LTU Business är innovationsledning en av de mest efterfrågade tjänsterna. Med den egenutvecklade metoden Innovation Due Diligence® IDD, marknadsvaliderar man över 300 affärsidéer varje år.  

- Vi ser att behovet av innovationsledning finns hos allt ifrån startups till stora koncerner och offentliga myndigheter. Kunden behöver innovationsledningsstöd exempelvis för att verifiera potentialen för en tjänst, process eller produkt som är i sin linda, eller leda en omorganisering för att kunna söka nya lösningar på  komplexa utmaningar, säger Emil Svanberg, Innovationschef på LTU Business.  

Johan Bergström mottog sitt diplom den 27 juni 2019.  

Taggar