Foto: Tommy Borg, Norrbottens media. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Idéaccelerator-deltagare nominerade till fint pris

Idéacceleratordeltagarna Daniel Nilsson, William Höglund Leuf och Evelina Lindström har nominerats till det nationella innovationspriset SKAPA.

De tre kommer att åka ner och delta på Innovationsgalan i Stockholm den 9 november. Daniel Nilsson och William Höglund Leuf nominerades till SKAPA-priset på 550 000 kr och Evelina Lindström tävlar i kategorin unga innovatörer och kan vinna 250 000 kronor.

– Det ska bli jättespännande att åka ner till galan, säger Daniel Nilsson till Norrbottensmedia.

Via idéacceleratorn, ett sommarprogram där studenter från universitetet vidareutvecklar affärsidéers har Daniel och William arbetat på ett spårningssystem som kan användas inom räddningstjänsten och Evelina utvecklade en tidig prototyp för hennes prisade designlampa.

Nomineringarna utsågs som Norrbottens representanter av Almi Företagspartner Nord tillsammans med LTU Business, Arctic Business Incubator och Idéakuten.