Ltu_business_eitrawmaterials
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

LTU Business får stororder från EU:s råmaterialsektor

LTU Business AB har fått uppdraget att utveckla innovationsförmågan hos nio av Europas ledande råmaterialkonsortier ledda av globalt erkända aktörer som Atlas Copco, DMT, GTK, Terrafame, Luleå tekniska universitet, Uppsala Universitet och Swerea till ett värde av ungefär 5 miljoner kronor.

– Det känns glädjande att vår egen metod Innovation Due Diligence väger så tungt i den stenhårda konkurrensen bland de etablerade alternativen som finns i Europa, säger Pär Johansson, Innovation director på LTU Business AB.

Under tre år kommer LTU Business AB att kartlägga marknadspotentialen för nio nya produkter och tjänster som utvecklas i EU:s största innovationssatsning för råmaterialsektorn, EIT RawMaterials. Totalt skickades 79 ansökningar in, LTU Business var med i 17 av dem och fick uppdraget att undersöka marknadspotentialen i 9 stycken.

– Det här är ett kvitto för oss att vi sitter på en kunskap som stärker internationella koncerner och våra lokala företag som finns här i regionen, vår ambition är att vara ett av landets bästa affärsutvecklingsbolag inom innovationsledning och det här är ett stort steg på vägen, säger Pär Johansson, Innovation director på LTU Business AB.