LTU_business_innovationsallians
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny innovationsallians ökar antalet affärsidéer i regionen

Publicerad: 12 december 2017

Det ska bli enklare för norrländska innovatörer att gå från idé till verklighet. LTU Business och Almi bildar nu en innovationsallians för att hjälpa personer med nya affärsidéer i Västerbottens och Norrbottens 29 kommuner.

- Vi vet sedan länge att det är viktigt att komma in tidigt med stöd till innovatörer och nu får vi den möjligheten, det känns fantastiskt! Vårt samarbete kommer ha en stor betydelse för antalet nya företag som skapas i regionen, säger Sofia Gullholm, områdesansvarig för Västerbotten på LTU Business AB.

Norra Sverige är redan i dag en av EU:s ledande innovationsregioner. Projektet ska stärka den positionen ytterligare genom att erbjuda ett kostnadsfritt och konfidentiellt innovationsstöd till alla privatpersoner med idéer i ett tidigt skede i Västerbotten och Norrbotten. Det första året ska specialisterna i projektet identifiera 152 affärsidéer. Varje idé får möjlighet att motta verifieringsaktiviteter till ett värde av 50 000 kronor, så att innovatören tidseffektivt kan göra en bedömning av sin ides värde och marknadspotential.

- Båda våra företag har lång erfarenhet och välutvecklade processer för att stödja tidiga idéers väg mot kommersiell verklighet. Vi ser fram emot att få möta en rik mångfald av idéer från hela samhället. Vårt mål är att vår rådgivning på ett tidseffektivt sätt ska hjälpa idébäraren att gå från en idé till att bekräfta marknadspotential. säger Malin Nilsson Correia, rådgivningsansvarig för Norrbotten på Almi.

Projektet finansieras av Vinnova, den svenska innovationsmyndigheten och  kommer att ha en nära samverkan med övriga organisationer inom innovation- och entreprenörs stödjande verksamheter.

Har du frågor eller vill veta mer?

Sofia Gullholm

Sofia Gullholm,

Telefon: 0702440005
Organisation: LTU Business AB, Extern