LTU_Business_Samverkan
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Över hundra företagssamarbeten på tre år

Publicerad: 28 november 2018

Under tre år har Luleå tekniska universitet och LTU Business arbetat nära för att etablera universitetet som en självklar samarbetspartner för regionens företag i projektet NAIR.

Totalt har LTU Business genomfört 600 företagsbesök och analyserat deras behov för att se om det finns något som Luleå tekniska universitet kan hjälpa till med. 51 informationsevent har hållits och i slutändan har det lett till att 104 initierade samarbeten med 84 små och medelstora företag har genomförts.

- Vår ambition har varit att göra Luleå tekniska universitet till hela regionens universitet där alla känner att de kan få hjälp och utvecklas med den enorma kompetens som finns inne på universitet. Luleå tekniska universitet, säger Lars Åke Isaksson, affärsutvecklare på LTU Business AB.

NAIR-projektet har drivits av Luleå tekniska universitet och LTU Business och finansierats av EU:s regionala strukturfonder och Region Norrbotten.