LTU_Business_innovationsdagen2018
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Populär innovationsdag för näringsliv och akademi

Publicerad: 13 december 2018

Ett hundratal kom och lyssnade på universitetets innovationsdag som arrangerades av Effektiv innovation och organisation tillsammans med LTU Business AB.

- Universitetets forskning är innovativ och industrinära och med innovationsdagen ville vi föra ut våra resultat till näringlsivet och offentliga  aktörer i regionen och det blir också ett bra sätt för regionen att lära känna universitet och skapa en grund för nya samarbeten, säger professor Johan Frishammar vid Luleå tekniska universitet.

Under dagen hölls ett antal föreläsningar från akademi och näringsliv om hur man arbetar med innovation samt att det hölls en foresighting workshop. Från näringslivet föreläste bland annat Johanna Grimståhl, vd och delägare på Meramedia och Linda Rosén, vd på Lindbäcks Group.

- Gensvaret har varit fantastiskt vi diskuterar redan möjligheter att genomföra det här eventet nästa år, säger Anna-Sara Lantz, eventansvarig på LTU Business AB.