10:00 11 apr
LTU_Business
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

LTU Business Innovation Academy

11 apr. 2019, 10:00 - 16:00

Förnyelse av produkter och tjänster är själva hjärtat i ett företags förmåga att anpassa sig efter marknadens förändringar. Det ställer också stora krav på organisationens förmåga att utvecklas och att navigera rätt bland alla möjligheter. LTU Business Innovation Academy hjälper dig att utveckla din organisation för hantera den allt ökande förändringstakten i världen.

Förnyelse kännetecknas ofta av stor förändring och innovation men även osäkerhet och en svårighet att välja väg. Det är helt naturligt men leder ofta till motstånd och obehag internt. Det leder också till att förändringen tar tid och att ens företag blir ineffektivt - men så behöver det inte vara. Lär dig att omvandla det upplevda kaoset och ovissheten till en styrka som leder till bättre produkter och tjänster och samtidigt ökar ditt företags innovativa kultur.

”Change is the only constant – Heraclitus”

Strukturerad metod

Vår metod baseras på forskning och vårt kunnande och specialistkompetens och används av i dag av innovativa företag så att de ska kunna hantera marknadens höga förändringstakt.
 

 • Innovation är en social aktivitet
  Att lösa viktiga problem gör man bäst med hjälp av kreativitet i en grupp. Kreativitet kan låta abstrakt men med rätt verktyg och processer kan vilken organisation som helst bli innovativ.
   
 • Få konkreta arbetsverktyg
  Upptäck nya och praktiska arbetsmetoder för att öka din organisations innovativa förmåga. Vi ger dig arbetsverktyg som ger dig möjlighet att arbeta med tidiga faser av innovation som samtidigt skapar goda argument till ledningen och dina kollegor.
   
 • Lyssna och lär dig av andra deltagare
  Du är inte ensam om dina utmaningar. Få utrymme till interna diskussioner med övriga deltagare där ni diskutera gemensamma utmaningar och behov och kanske lösa dem tillsammans.

Det här kommer du att lära dig:

 • Du kommer att lära dig att applicera en bredd av innovationsverktyg som fokuserar på att skapa värde och lösa problem. Genom att utgå ifrån användarens behov skapas nya koncept som valideras på den framtida marknaden.
   
 • Efter genomgånget program kommer du att kunna driva innovationsprocesser i vilken typ av organisation som helst.
   
 • Du kommer att få en förståelse för hur man bygger en organisation som stöttar innovativa processer ur ett strategiskt och långsiktigt perspektiv.
   
 • Förstå teori och praktiken i innovationsprocesser, marknadsvalidera idéer i tidigt skede, säkerställa idéers långsiktiga överlevnad.
   
 • Förstå marknaden genom att föra en ny typ av dialog med dina framtida och existerande kunder.

Arbeta med fyra temaområden

Vi kommer att träffas vid fyra tillfällen och då kommer du att jobba med:

 1. Den innovativa organisationen
  Utforska innovationskoncept och metoder, olika typer av processer och hur man kan kombinera dessa för bästa resultat. Förstå vad det innebär att vara en innovativ organisation, vad du kan göra för att förstå omvärlden, var din organisation står i dag. Vi kommer även att gå igenom foresightingmetoder som lär dig att analysera omvärlden och kommande trender.
   
 2. Så förstår du kunden och problemet du ska lösa
  Prata med kunden och hitta de outforskade möjligheterna. Har du ställt rätt fråga? Här kommer du att ifrågasätta, utforska och analysera problemet på ett sätt som är lösningsoberoende. Ditt fokus kommer att ligga på behovsinventering och att förstå kunden eller kundens kund.
   
 3. Så skapar du idéer och testar dem
  Lär dig att facilitera kreativa processer som fångar styrkan av att arbeta i grupp som når bortom uppenbara idéer. Lär dig att generera nya idéer och skapa tidiga koncept. Lär dig att använda tidiga prototyper för att kommunicera kärnan av konceptet.
   
 4. Hitta och välj de bästa idéerna för framtiden
  Designa värderbjudandet och lär dig kommunicera värdeerbjudandet genom att pitcha. Du får även analysera affärsvärdet och ta beslut om att gå vidare med idéer.

 

Programledare

Mattias Bergström

Mattias Bergström,

Telefon: 070-6777626
Organisation: LTU Business AB, Extern