09:00 11 jun
LTU_Business_Sommarkonsulterna

Sommarkonsulterna - Ta semester och utveckla ditt företag

11 jun. 2018 - 23 aug. 2018, 09:00

Låt unga talanger utveckla ditt företag under din semester. Tillsammans med oss definierar ni en intressant utmaning för ditt företag. Låt sedan en grupp studenter arbeta med den uppgiften under nio sommarveckor - drygt 300 arbetstimmar.

Du får möjlighet att
 

 • Få nya perspektiv på din utmaning
 • Utveckla produkt- och tjänstekoncept
 • Skapa kontakt med unga och kreativa talanger med nya kompetenser

Detta är 2018 års sommarkonsulter
 

 • Civilingenjör Arkitektur (1)
  "Studenter som kombinerar arkitekters estetiska kunnande med civilingenjörers byggtekniska kunnande och förenar ny bebyggelse och ombyggnad med människor, naturmiljö och befintlig byggd miljö."
   
 • Civilingenjör Teknisk design (1)
  "Studenter som utvecklar framtidens produkter, tjänster, miljöer och system. Kreativa, innovativa och självständiga designingenjörer som skapar hållbara lösningar med utgångspunkt från människors behov och förutsättningar"
   
 • Grafisk Design (1)
  "Grafisk design är en utbildning där det kreativa skapandet står i fokus. Studenter arbetar med typografi, bild och språk – både analogt och digitalt. Genom teori, praktik och egen reflektion utforskar de hur framgångsrik interaktion och kommunikation uppnås."
   
 • Civilingenjör Datateknik (1)
  "I det digitala samhället spelar kreativa datatekniker ofta huvudrollen. Efter utbildningen är studenterna experter på att skapa datorbaserade lösningar på komplexa problem."
   
 • Civilingenjör Industriell Ekonomi (2)
   Studenter från Industriell Ekonomi jobbar bland annat med verksamhetsutveckling och management inom en rad branscher, till exempel som affärsutvecklare, förändringsledare och produktchefer.

Så går det till
 

När utmaningen är satt sätter vi samman en grupp om tre blivande konsulter som matchar just er utmaning där en av dem har huvud-ansvaret för just ditt projekt.

Vi kommer att ha tre fasta träffar: En uppstart, en halvtidsavstämning och en leveranspresentation, men som vanligt gäller att ju mer du engagerar dig i gruppens arbete desto mer får tillbaka!


Att få jobba med engagerade studenter i skarpa projekt har varit väldigt givande och det ger oss ytterligare en dimension i vårt intensiva utvecklingsarbete.
- Karin Nilsdotter, Spaceport Sweden

Framförallt var det bra att få in personer som kunde se med nya ögon. När man jobbar dagligen med en och samma sak bli det lätt att bli hemmablind
- Behrouz Moradabbassi, CombiHeat Värmeprodukter

 

För mer information och frågor:

Karoline Pettersson

Karoline Pettersson,

Telefon: 070-5479628
Organisation: LTU Business AB, Extern

Sommarkonsulterna är finansierad av: LTU Business AB, EU:s regionala utvecklingsfond, Länsstyrelsen i Norrbottens län, Norrbottens Läns Landsting, Längmanska företagarfonden och Luleå tekniska universitet.

Taggar