Idéacceleratorn 2016

Impact Lab - drömsommarjobbet på LTU

Ansökan till Impact Lab 2018 är stängd.

Impact Lab är sommarjobbet för dig som vill utveckla dina idéer och entreprenöriella förmågor. Du kommer att få möjlighet att arbeta tillsammans med andra i samma situation som dig med hjälp av erfarna affärsutvecklare som stöd.
 

Vem kan delta?

Alla studenter vid Luleå tekniska universitet kan söka till Impact Lab. Eftersom vi vill ha en mångfald bland deltagarna spelar det ingen roll vilket program du studerar eller vilken årskurs du går. Du kan söka ensam eller tillsammans med andra.
 

Vad får jag ut av det?

Alla deltagarna går igenom ett utvecklingsprogram som ska leda till att idén blir testad mot användare och marknad, för att du ska kunna bestämma dig för att satsa på din idé, göra om den eller lägga ner den. Du får också fakturera en summa för deltagandet som du kan leva på under sommaren. Summan varierar beroende på hur många ni är runt idén.
 

Antal platser och ersättning

Det är inte förutbestämt hur många team som kommer att antas till programmet. Eftersom deltagarna får ersättning som ungefär motsvarar studiemedel så är deltagarantalet begränsat.
 

Tillgång till expertis och finansiering av din utveckling

Under hela sommaren kommer ditt team att få tillgång till erfarna rådgivare från LTU Business och andra aktörer i regionen. Impact Lab finansierar också de aktiviteter som du behöver för att komma vidare med din idé.
 
I slutet av sommaren visar ni upp vad ni har åstadkommit för varandra och andra intresserade i regionen. Det kan vara finansiärer av något slag eller beslutsfattare som du behöver träffa för att komma vidare efter sommaren.
 

Hur ansöker jag för att få en plats i Impact Lab?

Ansökan sker via webbformulär där du svarar på ett antal frågor. Formuläret finns höre upp på denna sida, med sista ansökningsdag 28 februari 2018. 23 mars kommer du att veta om du har kommit in eller inte. Ansökan är stängd. Har du frågor om Impact Lab 2018? Hör av dig till johan.bergstrom@ltubusiness.se
 

Så ökar du dina chanser

 1. Är din idé hållbar? 
  Bidrar din idé till att uppnå någon av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling? Kolla här: globalamalen.se 
   
 2. Boka ett möte med Lisa och Johan! 
  Vi svarar på frågor om Impact Lab och pratar gärna med dig om din idé innan du skickar in din ansökan. Kontakta Lisa eller Johan
   
 3. Gå på lunchföreläsning
  Föreläsning anordnas 15 februari 2018 på Career Center, håll utkik i eventkalendern

Antagningskriterierna är

 1. Effekt
  Vilka positiva effekter på omvärlden skapar din idé om den förverkligas?
   
 2. Genomförbarhet 
  Är dina mål realistiska att nå under sommaren?
   
 3. Nytänkande
  Det måste inte vara något helt nytt, men din idé måste tillföra något nytt. 

Skapa ett team kring din idé

Lärdomarna från tidigare år har visat att det är de idéer som även har ett team som får de bästa resultaten ur Impact Lab. Därför är det större chans att komma in om ni är flera men om du är ensam om din idé och inte ännu hittat ett team finns det ändå chans att komma med.
 
Impact Labs finansiärer är: Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Längmanska företagarfonden och Arctic Business Incubator.