Idéacceleratorn 2016

Impact Lab Summer

Publicerad: 26 februari 2015

Impact Lab är ett roligt och utvecklande idéutvecklingsprogram för dig som vill göra hållbar skillnad med dina drivkrafter och idéer.

I programmet får du uppleva en egen idéresa från start till mål, där målet är att veta hur din idé kan bli verklighet. Du kommer att få möjlighet att arbeta tillsammans med andra i samma situation som dig med hjälp av erfarna affärsutvecklare som stöd.

Vem kan delta?

Alla studenter vid Luleå tekniska universitet kan söka till Idéacceleratorn. Eftersom vi vill ha en diversitet bland deltagarna spelar det ingen roll vilket program du studerar eller vilken årskurs du går. Du kan söka ensam eller tillsammans med andra. Programmet genomförs på plats i Luleå.

Vad får jag ut av det?

Alla deltagarna går igenom ett idéutvecklingsprogram som ska leda till att idén blir testad mot kunden och marknaden, för att du ska kunna bestämma dig för att satsa på idén, göra om den eller lägga ner den. Du får också fakturera en summa för deltagandet som du kan leva på under sommaren. Summan varierar beroende på hur många ni är runt idén.

Antal platser och ersättning
Det är inte förutbestämt hur många team som kommer att antas till programmet. Eftersom deltagarna kommer att få ersättning som ungefär motsvarar studiemedel så är deltagarantalet begränsat.

Tillgång till expertis och finansiering av din utveckling
Under hela sommaren kommer ditt team att få tillgång till erfarna affärsrådgivare från LTU Business AB och andra aktörer i regionen. LTU Business finansierar också de åtgärder som du behöver för att komma vidare i varje del.

I slutet av sommaren visar deltagarna upp vad de har åstadkommit för varandra och andra intresserade i regionen. Det kan vara finansiärer av något slag eller beslutsfattare som ni behöver träffa för att komma vidare efter sommaren.

Hur ansöker jag för att få en plats i Impact Lab?

Ansökan sker via webbformuläret ovan där du svarar på ett antal frågor. Sista mars kommer du att veta om du kommit in eller inte.

Så ökar du dina chanser

 1. Boka ett möte med affärsutvecklaren Johan Bergström! 
  Han svarar på frågor om Impact Lab och pratar gärna med dig om din idé innan du skickar in din ansökan.

Antagningskriterierna är 

 1. Genomförbarhet 
  Är dina/era mål realistiska att nå under sommaren?
   
 2. Effekt
  Vilken effekt får detta om det genomförs?
   
 3. Nytänkande
  Det måste inte vara något helt nytt, men det måste tillföra något nytt.

När börjar och slutar programmet?

Programmet består av 9v veckors heltidsarbete och pågår mellan 10/6-23/8. Vecka 28-29 är ”lediga”.