LTU_Business_Space_Innovation_Summer
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Space Innovation Summer

Vill du jobba med innovation och idéer på tema rymd? Arbeta i team och undersök affärspotentialen i en affärsidé som kan vara din egen, vara sprungen ur forskning eller ägas av ett befintligt företag.

I Space Innovation Summer får du möjlighet att prova på att utforska potentialen i en rymdrelaterad affärsidé.  Vi sätter ihop er i ett team av två studenter, gärna med blandade kompetenser, som får arbete tillsammans med en idé.  Har du en egen idé kan du söka med den, annars matchar vi dig med befintliga idéer från ett rymdrelaterade företag eller idéer från rymdforskningen vid Luleå tekniska universitet eller Institutet för rymdfysik (IRF). 

Syftet med programmet är att bidra till ökad innovationstakt i rymdbranschen och ge studenter möjlighet till relevanta och utmanande sommarjobb.

Vad går det ut på?

Space Innovation Summer är ett sommarjobb där du och ditt team arbetar med en affärsidé inom rymdbranschen. Det kan gälla dig som drömmer om en rymdstartup eller blir sugen på att jobba med en företagsägd eller forskningsbaserad idé.  Uppgiften är att föra idén närmare marknadsintroduktion och kommersialisering. 

Arbetet bedrivs i konsultform där LTU Business är formell uppdragsgivare och idéägaren är er viktigaste intressent och mottagare av resultat. 

LTU Business processleder arbetet som bygger på användning av metodiken Innovation Due Diligence™

Space Innovation Summer är nära besläktat med programmen ImpactLab och SommarStartup, med skillnaden att det är fokuserat på rymdbranschen (upp- eller nedströms).

Vad får jag ut av det?

Detta är ett betalt sommarjobb. I början av sommaren genomför vi en uppstartsvecka på plats i Luleå för alla våra sommarprogram. Här får du och övriga deltagare en anpassad starta-eget-utbildning för att komma igång.  Under sommaren jobbar teamen självständigt med veckovis uppföljning.  Det dagliga arbetet kommer att handla om att samla data genom intervjuer, samtal, enkäter eller via webben och sammanställa samt analysera detta.  Tekniskt arbete (t ex proof-of-concept) kan förekomma beroende på projektens behov.  När Space Innovation Summer är över gör ni en slutpresentation och levererar en slutrapport. 

Vem kan delta?

Alla studenter vid Luleå tekniska universitet kan söka till Space Innovation Summer.  Eftersom vi letar efter bredd, spelar det ingen roll vilket program du studerar eller vilken årskurs du går.  Vi är intresserade av den talang, kompetens och innovativitet som studenter med olika bakgrunder bär på och delar med sig av.

Placeringsort för uppdraget är antingen Kiruna eller Luleå, beroende på vilken idé vi väljer att gå vidare med. 

Hur ansöker jag för att vara med i Space Innovation Summer?

Blir du peppad och känner att du kan bidra med din kompetens inom exempelvis produkt- och tjänsteutveckling, affärsutveckling, marknadsföring, grafisk design eller något helt annat är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till christopher.frisk@ltubusiness.se.