LTU_business_women_startupsommar
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Startup Sommar

Vill du jobba med idéer i framkant? Gå med i Startup Sommar och arbeta i team där du undersöker affärspotentialen i banbrytande forskning från Luleå tekniska universitet.

Startup Sommar matchar dig med en idé från forskare & experter som är världsledande på sitt område, där du får undersöka affärspotentialen för ett nyskapande startup-bolag. Det passar dig som vill ha ett utmanande sommarjobb, vill arbeta i team med andra kompetenser för att tillsammans driva och utveckla hur idén ska bli verklighet.

Vad går det ut på? 

I Startup Sommar arbetar du och ditt team med en idé som har sitt ursprung från forskning vid Luleå tekniska universitet. Arbetet går ut på att driva arbetet självständigt med coachning av våra affärsrådgivare, för att till exempel skapa och förädla affärskoncept, utveckla nya produkter & tjänster.

Du behöver snabbt sätta dig in i idén och förstå nuläget för att under sommaren ta idén närmare en marknadsintroduktion och kommersialisering. Det kan till exempel handla om att identifiera och analysera behoven hos kunder, utveckla och undersöka nyttan med innovationen, förstå och bygga strategier för idéns väg framåt och att presentera affärsidén.

I Startup Sommar kommer du att bidra med din speciella kompetens, men du kommer också få värdefulla erfarenheter och insikter från dina teammedlemmar och din uppdragsgivare. 

Arbetet bedrivs på heltid under sommaren 2019 i konsultform där LTU Business är formell uppdragsgivare och våra erfarna affärsrådgivare är era coacher. Forskaren eller forskargruppen som äger idén är er viktigaste intressent och mottagare av resultatet.

Vad får jag ut av det? 

I början av sommaren får du och de andra deltagarna en anpassad introduktionsvecka med teamet för att komma igång, som innefattar en starta-eget-utbildning.

Du får öva på att samarbeta, utveckla dina entreprenöriella förmågor och testa att ta en verklig idé mot marknaden, vilket berikar ditt CV. När sommaren är slut har du ett nätverk av både forskare, uppdragsgivare, företag & samarbetspartners.
Du får testa på vad det innebär att starta företag. Kanske utvecklar du ett intresse för att arbeta med produkt & tjänsteutveckling i framtiden? Eller blir inspirerad att starta eget företag eller att vara del av någon annans startup-bolag.
Pricken över i:et är att du också får fakturera för sommarens arbete. 

Vem kan delta? 

Alla studenter vid Luleå tekniska universitet kan söka till Startupsommar. De idéer vi undersöker, kommer från något av universitetets ca 70 forsknings och innovationsområden, både tekniska och samhällsvetenskapliga. Därför söker vi en bredd av kompetenser, oavsett program du studerar eller vilken årskurs du går. Startup sommar söker den talang, attityd, kompetens och innovativitet som studenter med olika bakgrunder bidrar med. Du söker individuellt till Startup Sommar och blir matchad i ett team under sommaren.

Hur ansöker jag för att vara med i Startupsommar?

Känner att du kan bidra med din kompetens inom exempelvis produkt- och tjänsteutveckling, affärsutveckling, marknadsföring, datateknik, teknisk fysik, grafisk design eller kanske något helt annat ? Du är välkommen att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och ev. portfolio till sandra.berg@ltubusiness.se.
Hoppas vi ses!

Sista datum för ansökan är 28/2, därefter påbörjas intervjuer.
Besked väntas den 22/3.

Startup Sommars finansiärer är: Luleå Tekniska Universitet, Vinnova