Latitude 2019-2020
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Latitude 66 Mentorship

Publicerad: 2 februari 2016

Boosta ditt ledarskap med Latitude 66 Mentorship, Utvecklingsprogrammet för Norrbottens eldsjälar ger ny energi, verktyg, mentorskap och nätverk att möta framtidsutmaningarna i vår region.

Ett utvecklingsprogram för modiga ledare som vill växa och utveckla regionen

Vi söker ledare som vill utvecklas, vågar ta nya grepp och prova metoder som bidrar till att organisationer växer och att regionen utvecklas. Vi erbjuder en plattform som ger dig möjlighet att påverka din egen roll, öka din organisations konkurrenskraft och utveckla regionen. Föreläsningar och workshops huvudsakligen i form av internat med övernattning, ca 12 dagar fördelat över ett år. Ta vara på ett unikt tillfälle och inspireras av likasinnade samt mentorer med erfarenhet.

- Det var ett väldigt bra år. Mest betydelsefullt för både mig själv och vårt företag var min mentor som öppnade dörrar till nya kontakter, ny kunskap och nya verktyg som har blivit otroligt viktiga. - Johanna Grimståhl, VD Meramedia

Det här får du

  • Mentor för att  växa som ledare
    Utifrån dina behov hjälper vi dig att hitta en mentor inom näringsliv, kreativa näringar eller offentlig verksamhet. 
  • Tematiska träffar med föreläsningar, workshops och studiebesök
    Exempelvis inom ämnen som förändringsledning, inflytandestrategier,  ledarskap, nätverkande och win-win relationer. Samt möjligheten att ta del av resultat från de senaste studierna inom regional utveckling.
  • Nätverket Latitude 66 Mentorship
    Alla ledare, mentorer och föreläsare som deltar i programmet är noga utvalda för att de brinner för att vara med och utveckla Norrbotten. Nätverket är en möjlighet för nya samarbeten, affärer och kunskapsutbyte. 

För vem? 

Vi söker dig vars hjärta klappar för Norrbotten och är verksam i en yrkesroll med möjlighet att påverka. Du behöver inte ha personalansvar för att kunna söka. Vi välkomnar ledare från hela regionen och alla grenar av privat, offentlig och ideell verksamhet.  

För att trivas i programmet behöver du ha vilja och tid att engagera dig i gruppen och närvara under programmets träffar.

79 ledare sedan start

Sedan starten 2013 har ledare deltagit från LKAB, ABB, Agio, Swedish Lapland Visitors Board, Trafikverket, Sparbanken Nord, BnearIT, Region Norrbotten, Naturskyddsföreningen, Luleå Energi, Nolia.
Vi har deltagit i Latitude 66 Mentorship

- Latitude 66 Mentorship var helt perfekt för mig. Jag försöker alltid leva och leda efter mottot att hela tiden skapa action. Vi måste testa för att veta vad som funkar. Hos oss gör vi saker, och vi gör om när det inte blir bra. Jag tror det är ett bra motto för alla ledare och chefer, och varför inte för hela Norrbotten som region. -Johanna Grimståhl, VD Meramedia

Såhär går antagningen till

1. Följ länken till intresseanmälan nedan. 

2. Vi gör gruppintervjuer  under vecka 19 (4-7 maj).
Besked om man kommit med eller inte kommer att ges kort därefter. OBS! Om du blir antagen måste du också skicka in ett godkännande från din chef att du är beviljad att delta i programmet.

3. Mentorskapsträff 16 juni.
En första inledande träff (2 timmar) med fokus på mentorval.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!