Hoppa till innehållet
MLUT - avdelningen

Avdelningen för musik, medier och teater

Avdelningen erbjuder en helt unik miljö dygnet runt. Det kokar av aktivitet både inom och utanför kurserna. Vi satsar allt på att du utvecklar din förmåga tillsammans med andra genom att producera, konsumera, analysera och reflektera kring kommunikation, musik och teater.

Vi anstränger oss för att arbeta med både konstnärlighet och vetenskaplighet, då vi ser detta som en styrka i vår utbildning och en konkurrensfördel för dig.

Vi riktar oss främst mot digitala medier och gedigna baskunskaper.

Med mod, ansvar och fantasi jobbar både personal och studenter för att utveckla sin förmåga och bidra till utveckling av samhälle och specifika branscher.

Vid avdelningen ges konstnärlig kandidat- och masterutbildning i musik. Avdelningen ansvarar även för den del av lärarutbildningen som innehåller ämnena musik och dans.

I mötet mellan konst och vetenskap skapar vi ny kunskap. Som student vid avdelningen arbetar du tillsammans med skickliga medstudenter och forskare i spännande projekt och produktioner. Du blir också en viktig medverkande i vårt arbete för att skapa den mest spännande mötesplatsen för musik,medier och teater.

 

Niklas Sivelöv
Niklas Sivelöv ny gästprofessor på piano

Den internationellt välrenommerade konsertpianisten Niklas Sivelöv tillträder en gästprofessur i klassiskt piano på Musikhögskolan i Piteå, vid Luleå tekniska universitet.

Erik Westbergs vokalensemble
Stort kulturbidrag till Erik Westbergs Vokalensemble

Kulturrådet har beviljat Erik Westbergs Vokalensemble ett bidrag om 150 000 kronor under budgetåret 2022. – Ett synnerligen viktigt tillskott! säger körens dirigent Erik Westberg

konsert
Luleå tekniska universitet firar 50 år med jubileumskonsert

Luleå tekniska universitet välkomnar allmänheten, studenter och personal till en jubileumskonsert i Kulturens hus i Luleå 11 november. Vid konserten får publiken lyssna till uruppförandet av ett verk av kompositören Jan Sandström, specialskrivet för universitetets 50-årsjubileum. Publiken upplever även ett unikt digitalt orgelverk, där Universitetsorgeln samspelar med en orgel i Amsterdam. Konferencier är operasångerskan och kulturentreprenören Carina Henriksson.