Hoppa till innehållet
MLUT - avdelningen

Avdelningen för musik, medier och teater

Avdelningen erbjuder en helt unik miljö dygnet runt. Det kokar av aktivitet både inom och utanför kurserna. Vi satsar allt på att du utvecklar din förmåga tillsammans med andra genom att producera, konsumera, analysera och reflektera kring kommunikation, musik och teater.

Vi anstränger oss för att arbeta med både konstnärlighet och vetenskaplighet, då vi ser detta som en styrka i vår utbildning och en konkurrensfördel för dig.

Vi riktar oss främst mot digitala medier och gedigna baskunskaper.

Med mod, ansvar och fantasi jobbar både personal och studenter för att utveckla sin förmåga och bidra till utveckling av samhälle och specifika branscher.

Vid avdelningen ges konstnärlig kandidat- och masterutbildning i musik. Avdelningen ansvarar även för den del av lärarutbildningen som innehåller ämnena musik och dans.

I mötet mellan konst och vetenskap skapar vi ny kunskap. Som student vid avdelningen arbetar du tillsammans med skickliga medstudenter och forskare i spännande projekt och produktioner. Du blir också en viktig medverkande i vårt arbete för att skapa den mest spännande mötesplatsen för musik,medier och teater.

 

Nåt i djupet – en pjäs om att bli vuxen

Bob och Katrina har just flyttat ihop. Plötsligt ringer Mimmi på dörren. Hon presenterar sig som områdesansvarig och bjuds på fika av det unga paret. Det fikas och fikas. Men hur länge ska hon egentligen stanna? Det är upptakten i årets examensproduktion från Teaterhögskolan vid Luleå tekniska universitet – ”Nåt i djupet”, en pjäs om det livslånga projektet att bli vuxen. Teaterhögskolans uppsättning är ett uruppförande av pjäsen, som spelas till och med 21 maj på Norrbottensteatern i Luleå.

Teater
Teaterhögskolan har startat ny onlinekurs i skådespeleri

– Kursen kallas för en introduktion, men det innebär inte att innehållet är elementärt. Min ambition är att den ska vara relevant för både erfarna skådespelare och den som förbereder sig på att söka in till en teaterhögskola. Det säger Johan Forslund, universitetslektor i scenisk gestaltning på Teaterhögskolan vid Luleå tekniska universitet och lärare på MOOC-kursen introduktion till skådespeleri.

Niklas Sivelöv
Niklas Sivelöv ny gästprofessor på piano

Den internationellt välrenommerade konsertpianisten Niklas Sivelöv tillträder en gästprofessur i klassiskt piano på Musikhögskolan i Piteå, vid Luleå tekniska universitet.