Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle

Hos oss möts forskare av hög nationell och internationell klass i en kreativ, nyskapande och produktiv miljö. Ett flertal av våra ämnen och avdelningar rankas som bäst i Sverige.

Institutionen har ledande verksamhet inom ekonomi, arbetsvetenskap, innovationer, naturresurser, miljö och energi. Drygt 60 procent av forskningen är externfinansierad och sker i nära samarbete med samhället, offentliga aktörer och näringslivet. Stora finansiärer är Vinnova, EU och svenska företag.

Vi bedriver tekniska och samhällsvetenskapliga utbildningar och ansvarar för ett stort antal utbildningsprogram. Exempelvis civilekonomprogrammet och civilingenjörsutbildningar som Industriell ekonomi och Teknisk design.

Ekonomi, teknik och samhälle har cirka 200 anställda och bedriver forskning inom 13 forskningsämnen, 4 forskarutbildningsämnen och 2 centrumbildningar varav ett Excellence Centre. Institutionen utbildar varje år drygt 4000 studenter fördelat på 16 utbildningsprogram och ett stort antal fristående kurser. Du hittar oss i A- och F-huset på LTU i Luleå.

Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle

Telefon
0920-49 10 00
 
Besöksadress
Alfahuset, Universitetsområdet, Porsön
 
Postadress
Luleå tekniska universitet
971 87 Luleå