Hoppa till innehållet

Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

Hos oss möts forskare av hög nationell och internationell klass i en kreativ, nyskapande och produktiv miljö. Ett flertal av våra ämnen och avdelningar rankas som bäst i Sverige.

Institutionen bedriver forskning inom industriell ekonomi, människa och teknik, samhällsvetenskap, musik och teater. Institutionen har en stimulerande forskningsmiljö där vi bland annat har utvecklat ett beteendevetenskapligt laboratorium (DEPICT). Även den konstnärliga delen av institutionens verksamhet erbjuder en kreativ miljö. Teaterhögskolan ligger i direkt anslutning till Norrbottensteatern. På Musikhögkolan, som ligger i Piteå, finns bland annat Studio Acusticum, en av norra Europas modernaste konsertsalar. 

Vi har cirka 260 anställda och bedriver forskning inom 12 forskningsämnen, uppdelade på 4 avdelningar. En betydande andel av forskningen är externfinansierad och sker i nära samarbete med samhället, offentliga aktörer och näringslivet. Vi har cirka 5000 studenter som läser våra program och fristående kurser.

Vi bedriver tekniska, ekonomiska, samhällsvetenskapliga och konstnärliga utbildningar och ansvarar för ett stort antal utbildningsprogram.

Nyheter

Rekordstort söktryck till Teaterhögskolan

Teaterhögskolan har 626 sökande till skådespelarprogrammet hösten 2021. Så många har aldrig sökt utbildningen förut.

Skådespelare

DEPICT LAB – Teknik på människans villkor

Foto: Johan Baggström

Institutionen för ekonomi, teknik konst och samhälle
Luleå tekniska universitet
Postadress: 97187 Luleå
Besöksadress: A-Huset, Universitetsområdet, Porsön, Luleå
Telefon: 0920 49 10 00 Telefax: 0920 49 28 18