Daniel Örtqvist
Att lokala specialiteter lockar turister till mindre orter är en trend vi kommer få se mer av framöver, säger Daniel Örtqvist till Kristianstadsbladet. Foto: Yours Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

I media: Lokala maten lyfter mindre orter

Publicerad: 16 oktober 2017

Lokala specialiteter sätter mindre svenska orter på kartan och lockar turister. Daniel Örtqvist, professor i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet, har forskat kring besöksnäringens betydelse i Norrbotten och norra Västerbotten.

– Vi vet att matupplevelser har ökat de senaste åren när turister och besökare anger varför de vill åka någonstans. För mindre orter, som till exempel Kalix, kan det få en jättestor betydelse om man kan få det till en anledning att resa dit, säger Daniel Örtqvist, professor i entreprenörskap och innovation vid Luleå tekniska universitet, till Svenska Dagbladet. 

Den 29 september publicerade BBC en intervju med Daniel Örtqvist om hur besöksnäringen i norra Sverige växt senaste åren och hur den kommer att utvecklas framöver.

Taggar