"Det är otroligt roligt att se nyfikenheten"

Publicerad: 10 oktober 2018

Solen sken när gymnasieelever från hela Norrbotten besökte Luleå tekniska universitet under Öppet hus. Institutionen för ekonomi teknik och samhälle presenterade sitt utbildningsutbud inom ekonomi, teknik, samhällsvetenskap och design genom montrar, föreläsningar och utställningar.

Anna Ljuslinder och Iman Hassan kommer från Älvsbyns gymnasieskola. De besöker Luleå tekniska universitet för första gången och tycker att det känns spännande att vara på plats på det som kan bli deras framtida universitet.

– Jag ska mönstra först, men tanken är att jag ska söka till universitetet sen. Jag läser ekonomiprogrammet på gymnasiet nu och har kollat på universitetets ekonomiutbildningar, men jag är också intresserad av psykologi, säger Anna Ljuslinder.

– Jag läser vård och omsorg på gymnasiet. Jag vill läsa till sjuksköterska, och sen vill jag bli barnmorska. Det har varit mitt mål ända sen jag var liten, säger Iman Hassan.

Lisa Öman är utbildningsledare för det populära programmet psykologi kandidat. Idag står hon i en monter där hon presenterar utbildningen och svarar på frågor.

– Den vanligaste frågan är vad de kan bli när de är klara. Det verkar finnas ett stort intresse för psykologi. Det är otroligt roligt att se hur nyfikna alla är. Jag hoppas få se många av dem på programmet i framtiden, säger Lisa Öman.