grön energiomställning
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny rapport om möjligheter till grön energiomställning i Norrbotten

Publicerad: 31 januari 2018

I projektet Gröna energiinvesteringar har forskare vid Luleå tekniska universitet tagit fram en rapport om vilka möjligheter och hinder som finns för en grön energiomställning i Norrbotten.

Projektet Gröna energiinvesteringar drivs av Energikontor Norr och syftet är att göra det enklare att investera i hållbara energilösningar. Thomas Ejdemo, Jeaneth Johansson och Patrik Söderholm, forskare vid Luleå Tekniska Universitet har skrivit rapporten.

En av slutsatserna är att vi inte kan vänta på att ny teknik ska bli konkurrenskraftig och sedan bygga ut den utan vi måste först bygga ut den för att den ska ha möjlighet att bli konkurrenskraftig. Här behöver vi se bortom väletablerade affärsmodeller och hitta nya finansieringslösningar.

I media