Jonas grafström
Jonas Grafström, en av Sveriges 33 hållbarhetstalanger enligt tidningen Aktuell Hållbarhet Foto: Kristoffer Sundström Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Utsedd till en av Sveriges hållbarhetstalanger

Publicerad: 21 november 2018

Jonas Grafström, forskare i nationalekonomi vid Luleå tekniska universitet och i Ratio - Näringslivets forskningsinstitut, har av tidningen Aktuell Hållbarhet utsetts till en av Sveriges hållbarhetstalanger. Listan med 33 personer (som är 33 år eller yngre) har som syfte att lyfta fram och presentera personer som på ett föredömligt sätt driver på och sätter agendan för hållbar utveckling.

– Det känns roligt och häftigt att få vara med på listan med personer som ligger i framkant forskningsmässigt inom olika områden och inom ett så brett spann inom föreningslivet och ute på företag inom hållbarhet i Sverige, säger Jonas Grafström.

– När jag hörde vad de andra på listan hade uppnått och förstod den impact de redan har haft kunde jag inte annat än att känna mig väldigt ödmjuk samt fundera på om jag skulle kunna lägga i ytterligare en växel, tillägger han.

I motiveringen om Jonas Grafström står det: "I brytpunkten mellan miljöekonomi och miljöteknik forskar Jonas Grafström några av världens viktigaste utmaningar. Nyligen publicerade han en studie om förutsättningarna för storskaligt infångande av koldioxid och i avhandlingen studerade han teknikspridning inom den europeiska miljöenergisektorn. Vid sidan av forskningen är Jonas Grafström dessutom en uppskattad föreläsare som drivs av att sprida sin och andras forskningsresultat på ett populärvetenskapligt och lättbegripligt sätt."

De nominerade fick mottaga diplom i samband med att listan med de 33 hållbarhetstalangerna lanserades i Stockholm den 20 november.

Jonas Grafström

Jonas Grafström, Gäst universitetslektor

Organisation: Nationalekonomi, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle