Hoppa till innehållet
styrelse
Åsa Engström, till höger, valdes in i styrelsen samtidigt som Christina Sandlund och Josefin Bäckström. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Hon är ny ledamot i sjuksköterskeföreningen

Publicerad: 2 juli 2019

Åsa Engström, professor vi Luleå tekniska universitet, har valts i in i styrelsen för Svensk sjuksköterskeförening, som verkar för sköterskornas profession.
– Jag blir delaktig i de frågor och utredningar som är aktuella. Det är värdefullt för våra utbildningar och forskarutbildningen, säger hon.

Det var i mitten av juni som Svensk sjuksköterskeförening höll föreningsstämma och valde in fyra personer till styrelsen, inklusive omval av ordförande. Föreningen arbetar bland annat med att utveckla sjuksköterskors utbildning, fortbildning och profession. Till det kommer frågor som att sprida forskningsresultat och att stärka samarbetet mellan kliniskt verksamma sjuksköterskor och forskare. Föreningen är även remissinstans vad gäller både utbildning och sjukvård för till exempel olika departement.

– Jag tror att jag är den första norrbottningen i styrelsen. Det känns spännande att vara en del av det här och att få vara med i utvecklingen av professionen samt att kunna lyfta frågor som är unika för vår region, säger Åsa Engström, professor i omvårdnad.