Hoppa till innehållet
Sitaram_usa1.1.jpg
Professor Sitaram Velaga på konferensen AAPS i USA. Foto: Privat.

Nätverkar på konferens i USA

Publicerad: 17 november 2014

Professor Sitaram Velaga kom nyligen tillbaka från en av världens största konferenser inom läkemedelsbranschen och farmaceutisk forskning.
– Det är en fantastisk möjlighet att skapa nya kontakter, få nya idéer och feedback på det vi håller på med här på Luleå tekniska universitet.

På konferensen American Association of Pharmaceutical Scientists, AAPS, var cirka 50 länder representerade. Konferensen hålls varje år i olika städer i USA och den här gången hölls den i San Diego. Under fem dagar träffas de främsta forskarna i världen och Sitaram tog möjligheten att träffa sina kollegor från USA.
– Vi samarbetar, men träffas bara en gång per år. På konferensen hinner vi träffas och diskutera varandras projekt, säger Sitaram Velaga.

I år presenterade han några posters som beskriver projekten som han och kollegorna på universitetet arbetar med. I forskningsprojekten jobbar de med att göra bra läkemedel ännu bättre.

– Alla delar från en konferens är viktiga och det är väldigt bra att få direkt feedback med synpunkter som vi kan jobba vidare med när jag är tillbaka på universitet. 

Sitaram_usa3.1.jpg
Sitaram Velaga presenterar forskningsprojekten på Luleå tekniska universitet med posters. Foto: Privat.