Hoppa till innehållet

Deltagare sökes till ny studie om psykologiska faktorer och problematiskt datorspelande

Publicerad: 14 september 2022

Spelar du datorspel 10 timmar per vecka? Välkommen att delta i en studie som undersöker sambandet mellan psykologiska faktorer och problematisk datorspelande.

Att spela datorspel (på till exempel persondator, spelkonsol, surfplatta eller mobiltelefon) är en av världens vanligaste fritidsaktiviteter. För de allra flesta personer är datorspel förknippat med glädje eller avkoppling och tidigare forskning visar att det finns många fördelar med att spela datorspel. Trots allt positivt som datorspel kan medföra så kan överdrivet datorspelande leda till negativa konsekvenser för vissa individer.

Syftet med den här studien är att se om de mätverktyg som används idag för att upptäcka problematiskt datorspelande fungerar bra och mäter rätt saker, samt undersöka vilka psykologiska faktorer som bidrar till problematisk datorspelande. Av den anledningen är vi intresserade av just din erfarenhet av datorspel och spelvanor. Vi söker efter alla personer över 15 år och som spelar datorspel minst 10 timmar i veckan.

Christian Bäcklund

Christian Bäcklund, Doktorand

Telefon: 0920-491449
Organisation: Psykologi, Hälsa, medicin och rehabilitering, Institutionen för hälsa, lärande och teknik